Muscat i massevis

Rolig start på dagen med sen frokost og en liten rusletur i byen før alvoret setter inn. Kunne avslutte lunsjen med en kopp kaffe på terrassen i deilig vårsol. Fikk påskestemning der jeg satt. Nå har været skiftet, og regner øser ned.
I dag deltok jeg på en forelesning om muskatdrua med smakning av 11 forskjellige muscatviner, fordelt på tre serier. Den ene var en musserende, en tørr og en “moelleux”. Neste var Vin Doux Naturels (VDN) og siste jus og eau-de-vie de marc. Den første serien var helt ordinær og imponerte ikke selv om det ikke var dårlig. VDN-serien var den beste. Her vises potensialet til muscatdrua best. Spesielt bra var Dom Brial og Cazes 1998 (tappet januar 1999). Den siste kom på topp hos meg. Mon tro om en ung flaske kan bli sånn ved lagring, hvis jeg kjøper den som er i salg i Norge nå ?Eller om denne er produsert på en annen måte. Det skal jeg finne ut av.
Den siste serien var spennende fordi den viser flere sider av drua, men produktene var ikke spesielt imponerende.
Kulinarisk verksted avslutter dagen med en tung sjokoladedessert. Damen foran eller bak meg har en parfyme som overdøver det meste av duftene fra maten. Når den blander seg med sjokoladeduft blir det ganske kvalmende. Fikk egentlig ikke noe spesielt ut av dette.

Middag spises på Le Yucca, og er forskjellige tapasretter. Helt ok, men ikke noe spesielt. Mitt danske reisefølge har dukket opp, og de er svært hyggelige. Heia Danmark! På bordet sitter også fire importører fra India. De synes den franske maten er svært smaksløs, og krydrer så godt de kan med salt og pepper, til og med spekeskinken. Hadde en interessant prat om vin i India. Jeg tror jeg må ta en vinreise til India for å finne de virkelig gode sakene. Hvis de eksisterer.

2 kommentarer om “Muscat i massevis

Legg til din

  1. Du har en super blogg !! Artig å lese alle opplevelser !

    Legg til andre blogger med samme interesse, og du får massevis med besøk 🙂

    Dette vil interessere mange.

    mvh Lilleba fra Rusk og Rask

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: