Tre kjappe vintips på en mandag

En rosévin fra Italia, en tysk hvitvin laget på en rød drue og en knallgod chianti er dagens anbefaling. Alle er i Vinmonopolets basisutvalg og har en overkommelig prislapp. Her er tre kjappe vintips, og det på en mandag!

Nervi Rosato Conterno 2018
Varenr. 511501 i basis (kat. 5) – Kr 199,90

Nervi har lenge vært blant de beste rosévinene i det norske markedet, og 2018 er første årgang etter Roberto Conterno kjøpte Nervi i fjor vår. Laget på 90 % nebbiolo og 10 % uva rara. Elegant og pent konsentrert vin med duft av bringebærdrops og smak av rips, bringebær og streif av fersken. Syrefrisk og litt fast ettersmak. 87 poeng


Fusser Blanc de Pinot Noir 2018
Varenr. 7761601 i basis (kat. 6) – Kr 175,-

Tysk hvitvin laget på spätburgunder (pinot noir). Rosaskjær i fargen, duft av aprikos, sitrus og et streif av røde bær. Behagelige 11,5 %, streif av sødme fremhever pinotdruen med smak av røde epler før en tydelig fersken og aprikoskarakter tar over. Frisk og saftig syre med deilig, leskende ettersmak. 88 poeng


Fontodi Chianti Classico 2016
Varenr. 3278801 i basis (kat 4) – Kr 244,90

Lukter mye og godt. Kirsebær, morellkompott, hint av sviske, fat, pepper, krydder. Fyldig og teksturrik, tydelige tanniner omrammer en saftig sursøt bærfrukt, blåbær og syrlige kirsebær, men også en konsentrert og mørk solbærkarakter. Lakris og krydder. Den solide frukten hviler på en stram og forfriskende syre. Lang, fast avslutning. Flott chianti classico. 90 poeng


En kommentar om “Tre kjappe vintips på en mandag

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: