God Jul fra Hammerfjeld Gård

img_3023

Snart senker julefreden seg over Hammerfjeld Gård og vindamer, folk og fe kan ta en pust i bakken. 12-spiringen i peisestua har fått hjerter og bjeller i geviret, det er  ryddig i alle rom for en gangs skyld, kjølerommet er fylt opp med lutefisk, sylte og pinnekjøtt og juletreet er pynta. På toppen av treet har jeg like godt hengt opp Elvis. Selveste Kongen. Bedre stjerne er det vel vanskelig å finne?

img_2975
…og høyt i toppen den blaa-anke stjerne

Dyra på gården tar livet med ro. Oksekalvene leker og spiser, tre gjess har funnet ut at det er på tide å ruge og ligger på en hel masse egg. Kaninene gjør ikke noe spesielt annet enn å hoppe rundt og biene sitter i vinterklase og varmer dronningen. Vaktlene har fått sitt eget juletre og syntes det var veldig spennende. En av de satt i gang med å synge av glede på sin særegne måte, en lyd som minner om en ubåt-sonar fra en science fiction-film fra 80-tallet.

Selv har jeg plukket ut noen vingodbiter til jul, og jeg gleder meg spesielt til Conterno Monfortino 1964 og Ch. La Mission Haut-Brion 1996. Den siste skal følge en lang indrefilet av elg. Hva Monfortino’en skal drikkes til vet jeg ikke ennå. Sopprisotto og en bit hjortekalv kanskje? Magnum Morey-Saint-Denis 1er Cru Les Ruchots fra Domaine Arlaud skal til kalkunen og jeg er spent på om 2011-årgangen viser seg fra den grønne siden eller ikke. Fortsettelse følger i en senere post etter jul.

img_2955

Så da gjenstår det for meg å ønske alle lesere

GOD JUL

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: