Julie er ny Master of Wine i Norge

IMG_8047
Julie Chéné Nyheim MW, en av to nye norske Masters of Wine annonsert i dag.
Institute of Masters of Wine har i dag annonsert 14 nye Masters of Wine. To av dem hører hjemme i Norge og heter Julie Chéné Nyheim MW og Aina Mee Myhre MW. Gratulerer så mye til begge! Det ligger voldsomt mye arbeid bak denne tittelen og det krever både evnen til å tilegne seg kunnskap og å presentere den på en fremragende måte. Selvdisiplin og evne til å organisere er også en fordel.

Jeg begynte min egen MW-reise sammen med Julie i 2012. Vi møttes en solrik dag i London for å delta på vår første Course Day og har siden vært på flere studiereiser sammen, møttes over et godt måltid og et glass vin og delt gleder og sorger. Da Julie ringte meg i dag tidlig for å fortelle nyheten var det pur glede i begge ender av telefonen. Selv har jeg akkurat hoppet av MW-studiene, men er minst like lykkelig på Julies vegne som om det skulle vært meg selv.

Julie Chéné Nyheim er fransk, har bodd litt her og der, bl. a. New York og San Francisco, har studert i Montreal, Canada og er nå bosatt i Oslo med sin norske ektemann. Hun er særdeles dedikert til det hun driver med og det er aldri slinger i valsen. I august startet hun jobben som Business Development Director for Altia etter flere år bak seg i Vingruppen.

Jeg har sett Julie vokse fra å være en usikker MW-student til å få den autoritet som en Master of Wine skal ha. Trygg på seg selv og sin kunnskap, uttaler seg om vin og vinbransjen på en overbevisende måte og har egne meninger basert på fakta og kunnskap. Privat har Julie blitt en god venn og som menneske er hun varm og oppmerksom.

Julie besto teorieksamen på første forsøk i 2014 og smakeeksamen året etter. Så ble det et friår for å samle krefter til å gå igang med studiets siste del, Research Paper, som er et omfattende forskningsprosjekt over eget valgt tema. Tittelen på Julies oppgave er  Norwegian women’s attitudes to health and alcohol: their receptivity to “healthy” wine brands. Julie omtaler den siste etappen som den hardeste delen av studiene og hun har brukt utallige antall timer på oppgaven. Som den perfeksjonisten hun er har hun kanskje oversikt over antall timer hun har brukt også. Skulle ikke forundre meg.

Gratulerer igjen til våre to nye Masters of Wine.

 

En kommentar om “Julie er ny Master of Wine i Norge

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: