Gamle Magdas siste eggløsning

Jeg lager eggelikør til påske. Den har fått navnet Gamle Magdas Siste Eggløsning.

Gamle Magda etter egglegging

For noen uker siden fikk jeg tak i noen avdanka høner til mine tre haner. Egghønene arbeider ikke stort lenger enn til de er 70 uker, og etterpå må bonden betale for å destruere de. Slikt blir det billig mat av, men jeg tror ikke hønene syns det er spesielt artig. Ikke jeg heller.

– Hvor mange vil dere ha? spurte damen som velvillig omplasserte de til meg. – Njaaa, 10 stykk, svarte jeg, og fikk 12, sånn for sikkerhets skyld. I farten glemte jeg at disse fjærkledde damene legger ett egg hver dag. Hver dag! Det er over 80 egg i uka. 4380 egg i året, helligdager inkludert.

Litt av ukens produksjon 

Noe må jeg jo bruke alle disse eggene til og tips strømmet inn på Facebook. Et av dem var eggelikør.  En glimrende idé. Det har jeg aldri lagd før, og nå er det jo snart påske. Det måtte prøves.

Jeg fant en inspirerende oppskrift på bloggen Idéfull og den kan du se her. Jeg laget idag halv porsjon for å teste. Likøren står nå til godgjøring i kjøleskapet og blir det suksess så blir Gamle Magdas Siste Eggeløsning produsert i større kvanta. Venner og bekjente er hermed advart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: