Måltidsforevingens irrganger

Vi som er opptatt av mat og vin fotograferer gjerne maten vår og etiketten på de deilige flaskene med vin vi drikker. Disse bildene poster vi på Facebook, Instagram, blogger og lignende. Gjerne med en kommentar om hvordan det smakte. Det skal vi fortsette med. Men, er du som meg, har du masse bilder av god mat og vin liggende, men ikke folkene du delte måltidet med. Jeg vil derfor oppfordre til å knipse noen flere bilder. Ta bilder av de du er sammen med, de du deler mat-og vinopplevelser med, de du er glad i. Ikke for å poste på sosiale media, men for å ha i ditt eget personlige fotobibliotek. Det er jo først i lag med mennesker måltidene blir spesielle.

Bildet du ser under her er fra den siste middagen jeg spiste med min pappa. Det er han du såvidt ser bak der med den hvite t-skjorta. Han døde av kreft for snart et år siden. Da middagen fant sted hadde han akkurat blitt syk, men vi trodde han skulle bli frisk. Det ble han ikke. Jeg har mange bilder av pappa, men dette er det siste øyeblikket der han så ut som seg selv. Siste gangen han delte et godt måltid med meg. Jeg tok ikke et eneste bilde av ham, men jeg har flere bilder av de andre viner vi drakk.

Jeg har sett mye på dette bildet og angret meg for at jeg ikke vippet mobilen litt opp. Fikk med  hele mannen. Smilet, øynene. Istedet for å gjøre det flyttet jeg på flasken slik at det skulle bli bedre lys og ikke få med “støyen” i bakgrunnen.

Så kjære mat- og vinvenner. Når alle de lekre måltidene i julen skal foreviges, så klikk av noen ekstra bilder med folkene rundt. Din mor, far, søsken, barn og ektefelle. Svigers, tanter, onkler, venner og kanskje en liten “selfie”.  Det er slike bilder det er verdt å ta vare på.

                              

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: