Varmende vinterdrikk – Xanté Hot Apple

Vinterferien er i gang, og hva passer vel bedre enn en varmende vinterdrikk etter skituren eller andre kalde aktiviteter?

Tipset om Xanté Hot Apple dukket opp i postkassen før jul, og besto av en vareprøve med miniatyrflasken Xanté, en liten flaske eplemost og en kanelstang, samt oppskrift på drikken. Det måtte testet ut, så jeg skranglet fram en kjele og begynte tilberedingen.

Xanté Original Poire au Cognac (varenr. 3048602 – Kr. 279,90 for 50 cl) blir gjerne kalt pærecognac, men er egentlig en likør blandet av ung cognac med fire års fatlagring og most av belgiske pærer. Smaken er konjakklignende, med et tydelig syrligsøtt preg av pære. 170 gram/liter sukker gjør den pent søtlig uten at den er klissete søt. Kan nytes alene, som avec, som ingrediens i en longdrink, eller som her i den varmende after-ski drikken Xanté Hot Apple.
Til Xanté Hot Apple trenger du Xanté, en kanelstang og eplemost av god kvalitet. Gjerne fra Ringi, Egge eller en av de andre norske epleprodusentene. Eplemost varmes forsiktig sammen med kanelstangen til 65 grader. Smak til om du synes den har passe kanelkarakter. 1 kanelstang til en liter eplemost er passe. Hell 4 cl Xanté i et glass og hell over 1,6 dl av den varme eplemosten. Stikk en kanelstang ned i glasset som garnityr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: