Varmende vinterdrikk – Xanté Hot Apple

Vinterferien er i gang, og hva passer vel bedre enn en varmende vinterdrikk etter skituren eller andre kalde aktiviteter?

Tipset om Xanté Hot Apple dukket opp i postkassen før jul, og besto av en vareprøve med miniatyrflasken Xanté, en liten flaske eplemost og en kanelstang, samt oppskrift på drikken. Det måtte testet ut, så jeg skranglet fram en kjele og begynte tilberedingen.

Xanté Original Poire au Cognac (varenr. 3048602 – Kr. 279,90 for 50 cl) blir gjerne kalt pærecognac, men er egentlig en likør blandet av ung cognac med fire års fatlagring og most av belgiske pærer. Smaken er konjakklignende, med et tydelig syrligsøtt preg av pære. 170 gram/liter sukker gjør den pent søtlig uten at den er klissete søt. Kan nytes alene, som avec, som ingrediens i en longdrink, eller som her i den varmende after-ski drikken Xanté Hot Apple.
Til Xanté Hot Apple trenger du Xanté, en kanelstang og eplemost av god kvalitet. Gjerne fra Ringi, Egge eller en av de andre norske epleprodusentene. Eplemost varmes forsiktig sammen med kanelstangen til 65 grader. Smak til om du synes den har passe kanelkarakter. 1 kanelstang til en liter eplemost er passe. Hell 4 cl Xanté i et glass og hell over 1,6 dl av den varme eplemosten. Stikk en kanelstang ned i glasset som garnityr.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: