Piemonte på programmet

Ankom Piemonte i går kveld etter timevis med kjøring i øsende regn med en sjåfør som tydelig ikke visste hvor han var eller hvor han skulle. Han snakket ikke et ord engelsk og min italiensk-kunnskap er relativt tynn så vi underholdt oss selv med fengende makedonsk popmusikk. Jeg smugkikket etter Per Sundnes i baksetet, for dette kunne godt være bidrag til den store musikkonkurransen som visstnok foregår i disse dager. Nu vel. 
Vi plukket opp nordmannen Morten og belgieren Wim på Malpensa og omsider kunne vi sjekke inn på et vakkert, gammelt gjestehus i Monferrato, Ca San Sebastiano. Her har jeg fått en egen leilighet med stue, soverom og bad. En lett middag med husets lokale viner, en grignolino og to årganger barbera, samt en velsmakende grappa på grignolino avsluttet kvelden.
Ca San Sebastian
 Natten foregikk uten større problemer, kun en vinduslem som slo og bråkte noe infernalsk hver gang det kom et vindkast. Det gjorde det ofte. Morgenstellet på badet gikk også greit, kun en liten vannlekkasje fra dusjen der en liten bekk rant utover badegulvet, under døren, over gangen og inn på soverommet. Jeg fikk stoppet den truende vannmassen noen få cm fra mac’en som lå på gulvet ved siden av sengen.
Ute er det fortsatt like vått. Regnet øser ubønnhørlig ned. Vi skal start dagen med foredrag om de underlige og ukjente druene i Piemonte. Foredraget holdes av Professor Anna Schneider ved Universitetet i Torino. Ettermiddagen skal vies 10-15 produsenter som lager vin av alle disse rare druene. Blir en interessant dag tror jeg.

Grignolino er en av de mer ukjente varianter Piemonte kan by på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: