Glimt fra Georgia

Jeg har vært i Georgia den siste uka. Det har vært en spesiell opplevelse med mange inntrykk. Georgierne er et usedvanlig gjestfritt folk og ydmyke bærere av en kulturhistorie som er viktig for hele vår sivilisasjon. Jeg skal ikke røpe noen detaljer her og nå før mine artikler fra turen har stått på trykk i ymse publikasjoner.  Istedet får dere noen smakebiter i form av bilder.

Brødbaking i leireovn

Kvevri hos Pheasant’s Tears i Kakheti 

Gjærende saperavi. Surt og tanninrikt

Blomst og bie utenfor klosteret Ikalto
Strenge regler for hva man kan ha på seg i Alaverdiklosteret.  Ihverfall hvis du er kvinne.

Meg i pådyttet klosterskjørt og lånt tørkle til håret.

Forsvarsmur rundt klosteret Alaverdi

Klosteret har flere egne viner. Dette er hvitvinen rkatsiteli fra 2010: Duft av aprikos og appelsinblomst. Fyldig, tørr og tanninrik. Balansert vin med god syre og friskhet. Tanninene er svært markante, men til mat fungerer den glimrende.

Kvevriene ble grundig studert

Glade biskoper fulgte med oss under hele turen og bidro med sin visdom.

Avkjøling av vannmeloner

Solide drueklaser på det nasjonale forskningsfeltet for druer og trær. 

Åpning av kvevri hos Chardakhi for oss som gjester

Grønnsaker er viktig ingrediens i alle måltider i Georgia

Fossiler av druestein fra 1400 – 1100 f. Kr.

Bønnesuppe i leirekopp hos restauranten Salobie som betyr “stedet der man spiser røde bønner”

Georgisk kvinne i Tbilisi

Kveldstemning fra Tbilisi

Restaurant i gamlebyen i Tbilisi “KGB still watching you”. Turde ikke prøve den… 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: