Fy flate, for et flatbrød

I dag skal du få en knakende, for ikke å si knasende god flatbrødanbefaling. I trønderske familier er det som regel flatbrød i skapet, så etter 14 år i Trøndelag er jeg godt bevandret i det tynne brødet. Ekstra mye flatbrød gikk med under mine to svangerskap. Det var den ene tingen jeg hadde veldig lyst på. Flatbrød smakte ekstra godt når jeg var gravid.
I dag ruslet jeg forbi hyllen med flatbrød i butikken. Jeg skulle ikke ha noe flatbrød og var på vei forbi, men noe fanget min oppmerksomhet. En spennende pakke lå blandt de andre mer eller mindre uformelige pakkene med hjemmebakt flatbrød. – Lekkert design, tenkte jeg og løftet opp pakken. Elegant og moderne, men likevel tradisjonsrikt. Den gode følelsen av “urban vadmel” hvis du følger meg på det. – Dette må jeg prøve.
Vel hjemme tok jeg fram pakken igjen. Igjen blir jeg imponert over designet. Jeg gleder meg alltid over godt design. Pakken tar seg godt ut på bordet, og man kan servere rett fra pakken. Men så var det flatbrødet da. Kunne det svare til mine høye forventinger?
Kvikne Hjemmebakt Flatbrød lages av Anne Gerd Bobakk på Kvikne Hjemmebakeri. Her videreføres over 40 års tradisjon med samme oppskrift fra Kvikne. Dette flatbrødet er bakt med sammalt hvetmel og rugmel.
Jeg liker flatbrød tynt. Grunnen til at jeg ofte kjøper fabrikkbakt flatbrød er at hjemmebakt flatbrød blir for tykt og hardt. Ikke her nei. Dette er tynt, perfekt tynt. I munnen er det sprøtt og knasende. Smaken er upåklagelig. Ettersom flatbrød ofte brukes som tilbehør til middag skal det ikke smake for mye. Her er det bare en god rugsmak som pirrer. Jeg tar en bit til. Det er virkelig godt. Det minner faktisk om den ekstra gode smaken da jeg var gravid. Jeg undres…? Hmm, nei, det er ikke mulig. Det er bare veldig godt flatbrød.

Jeg har tidligere skrevet om hvor viktig det er for gårdsmat å ha et godt design (se her). Mitt eksempel i den tidligere bloggposten var laget av designbyrået Form til Fjells på Røros. Gjett hvem som har laget designet til Kvikne Hjemmebakeri? Ja da, riktig. Det er igjen Form til Fjells som har laget et strålende konsept. “Eksklusiv jordnærhet” kalles det, og jeg må bare si: Gratulerer! Anbefales på det varmeste.

3 kommentarer om “Fy flate, for et flatbrød

Legg til din

 1. Helt enig! Det hender jeg kjøper nye matvarer kun pga innpakkningen..:) I hvilken butikk fikk du kjøpt Kvikne flatbrødet?

 2. Beklager sen tilbakemelding:)

  Kvikne Flatbrød er kjøpt på Coop Mega på Orkanger. Har ikke funnet noe hjemmside til bakeriet, men kanskje er det mulig å bestille flatbrød direkte?

 3. Hei Heidi!

  Så hyggelig at du synes vi lager både god og overraskende design. Takk for hyggelig omtale!

  For informasjon om hvor både Kvikne Hjemmebakt Flatbrød og annen gårdsmat fra Røros-regionen kan kjøpes kan dere ta kontakt med Rørosmat på http://www.rorosmat.no

  Vennlig hilsen
  Berit

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: