Mitt yndlingsredskap: Vinopptrekker og trillebår

En vakker kveld i forrige uke fikk jeg en telefon fra en journalist i Nationen. Han ønsket å vite hvilket redskap jeg hadde som min favoritt til spalten “Yndlingsredskap” på lørdager. Jeg våset i vei om hvilke ting jeg finner nødvendig i livet. Resultatet kan leses under! Et gammelt bilde klarte de også å grave fram.
—-
– Yndlingsredskap? Kan jeg svare to?
– Nei, det er ikke lov.
– Jeg svarer både vinopptrekker og trillebår likevel.
– En underlig kombinasjon.
– Jeg er helt avhengig av begge deler. Vinopptrekker har jeg med overalt, du vet aldri når du trenger det.
– Overalt?
– Jepp, jeg går aldri uten. Jeg har ofte en i veska, en i lomma og et par i bilen. Det eneste stedet jeg ikke kan ta de med er gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser.
– Men hvorfor? Spontanåpner du ofte vinflasker når du er ute på tur?
– Det skjer stadig vekk, plutselig er jeg i stemning for litt vin og da må jeg ha opptrekkeren parat. Dessuten er det kniv på den, og den kan jo brukes til alt. Spikke spidd og åpne pølsepakker ute på grilltur for eksempel.
– Men hva har trillebåra å gjøre med dette?
– Å leve uten trillebår er ikke mulig. Den gjør at jeg kommer meg fram i livet. Jeg bor på gård og trillebåra er i bruk hele tiden. I hagen, i fjøset, på tunet. Spesielt når jeg skal frakte vin er den kjekk å ha. Jeg kjøper kassevis.
– Mye vin og store avstander, forstår jeg. Bor du på et gods?
– Det er klart jeg gjør. Ha ha, særlig.
– Hvor mye vin går det egentlig i ei trillebår?
– Skal vi se, da må vi regne. Fire kasser med 12 flasker i hver. Altså 48 flasker à 0,75 liter – hvor mye blir det?
– 36 liter.
– Der kan du se. du skjønner at jeg trenger trillebår.
– Du hadde sikkert fått plass til flere liter hvis du helte vinen rett i trillebåra.
– En forferdelig tanke, og da kan jeg ikke stable i høyden.
Haakon Barstad, Nationen 25. september 2010

En kommentar om “Mitt yndlingsredskap: Vinopptrekker og trillebår

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: