Torsdagstipset: Godbit fra Pic Saint Loup

I begynnelsen av juni var jeg i Languedoc for å lete etter områdets mange små juveler. Det handler om vin selvfølgelig, og om Vinmonopolets nyheter i sommer.

Om jeg fant noen? Joda, blandt mye gråstein funklet det en og annen diamant, og denne ene fant jeg allerede den første kvelden.

Vi hadde en lang dag bak oss da vi tumlet inn på Auberge du Cedre. Slitne av fly, to smakinger, busskjøring og en gps som sendte oss på en ekstrarunde over en liten høyde der smale, svingete veier sørget for at det ikke bare var gps’en som mistet retningssansen. Jeg stablet meg inn på et lite loftsrom i det vakre, rustikke gjestehuset og kunne egentlig bare tenke meg å ta kvelden. Men nei, nok en smaking sto på programmet. Etter en rask svømmetur i bassenget i hagen var hodet skjerpet igjen, og nye tolv viner ble omhyggelig smakt og notert. Vinene kom fra Pic Saint Loup, ett av tolv underområder i Coteaux du Languedoc. Pic Saint Loup ligger like nord for Montpellier. Vinene herfra er mer moderne og mindre rustikke enn i mange av de andre områdene i Languedoc, selv om det også her finnes unntak. Ofte domineres vinene av syrahdruen som etter min mening gir et flott fruktuttrykk akkurat her. En av vinene som fikk stjerne i margen denne kvelden var Coeur de Gravette 2008 (#80262 – kr. 134,90) fra produsent La Gravette de Corconne. Denne vinen består av 90 prosent syrah og 10 prosent grenache. Den har et ungdommelig utseende med frisk fiolettrød farge. Middels intensitet på nesen med fruktig aroma, peppertoner, klokkeren frukt, noe jod og jern, bjørnebær og blå plomme. Flott frukt i munnen, ren, ung og frisk stil. Middels faste tanniner, akkurat nok til å gi den struktur, men ikke så hard at de ødelegger den elegante ungdommeligheten. Smak av skogsbær, mørkere uttrykk enn i nesen. Urter, lyng, noe garigue. Varm, lang og tørr finish. 84 poeng. Prøv den gjerne til grillet kjøtt av ymse kreaturer eller helt uten mat hvis du liker den rene fruktige stilen.

En kommentar om “Torsdagstipset: Godbit fra Pic Saint Loup

Legg til din

  1. Hei 🙂 Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen vår! Jeg liker bloggen din også veldig godt! Jeg og min mann fikk stor interesse for vin etter at vi så “Vintur med Oz og James” på NRK, men vi har ikke så mye peiling ennå.. Så jeg kommer til å følge med på bloggen din for å få noen gode vintips fremover!

    Hilsen Maria

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: