Hvorfor er vin den beste av alle drikker?

En av mine favorittbøker om vin heter “Nyttig å vite om vin”. Den er skrevet av Andre L. Simon, en kjent fransk mat- og vinskribent som i sin levetid mellom 1876 og 1971 ga ut nærmere 100 bøker. Denne boka kom ut på norsk i 1971, og kostet da kr. 19,50. Dette er en bok jeg plukket med meg fra min fars bokhylle da jeg flyttet hjemmefra, og den har fulgt meg gjennom alle år i vinbransjen. Noe av vinstoffet i boka er utdatert og foreldet, ikke er den fryktelig flott på noen som helst måte, men den er så personlig skrevet. Det er som å snakke med Simon selv. Også lukter den så godt. Den lukter krydder. Av og til åpner jeg boka bare for å lukte på den. La nesetippen nesten berøre de gule arkene og forsiktig lukte oppover siden. Kanel, litt allehånde, vinhistorie. Andre L. Simon forklarte meg hvorfor vin er den beste av alle drikker. Det gjorde han midt på side 15. Han skriver: “Fordi den er renere enn vann, mer holdbar enn melk, enklere og mer naturlig enn alkoholfrie leskedrikker, mildere enn brennevin, mer fyrig enn øl og fordi den for enhver som har lært å bruke sine øyne og sin lukte og smaksans litt ekstra er avgjort den beste drikk som finnes.”
Vel talt, Monsieur Simon.

En kommentar om “Hvorfor er vin den beste av alle drikker?

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: