Bad og bobler

Det er ikke mye som slår kombinasjonen champagne, boblebad, ei god venninne og havutsikt. Lørdag kveld var alle ingredienser på plass og gode minner ble skapt. (Gode tanker sendes til deg, Elisabeth)

Lørdag var en travel dag, med melking av 50 kyr både morgen og kveld og Kristin på Husaby- Festival mellom fjøsstellene. Det var en god følelse å endelig se dagen forsvinne og bli til kveld med et glass champagne i hånden. Kveldens utvalgte var Tarlant Brut Zero til den latterlig lave prisen 259.90. Dette er en non-malo, zero dosage champagne. (Juhu, hvor vi liker fagbetegnelser i dag.) Altså en vin som ikke har gjenomgått malolaktisk gjæring (malo) som omdanner skarp eplesyre til mild melkesyre, og som ikke har noe tilsatt sukker i vinen man topper opp den ferdige musserende vinen med under degorgement (juhu igjen, – altså fjerning av bunnfall før den endelige korken settes i). Smaksnotatet ble sirlig notert på et hendig kaffefilter i mangel på papir. Lekker nese med duft av sitron, lime og ristet brød. Frisk og syrlig vin med smak av knallgrønne, knasende og syrlige epler. Lang ettersmak med nesten florpreget finish som i knusktørr sherry. En fantastisk boblebad-vin som frisker opp og lesker strupen mens det varme vannet gjør kroppen behagelig avslappet (Eller var det champagnen?). Finnes også på magnumflaske for ekstra lange badeøkter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: