Beiteslipp og syk ponni

Fredag var en travel dag. Jeg hadde deadline på en artikkel og fjøsstellet alene. Men det ble mye mer travelt enn forutsatt. Det startet om morgenen etter fjøsstellet da jeg fant en av ponniene mine tilnærmet livløs på beitet. Hun hadde vondt i bena og dyrlege ble tilkalt. Akutt forfangenhet ble konstatert. Vi ga medisin og bygget opp høvene med treklosser og gaffatape og fikk den lille shettisen på bena. Litt molefunken var hun, men ved godt mot.

Neste punkt på dagsordenen var slipp av kyr på fellesbeite. Alle deltagende kyr har nå fått nummerskilt i halsbåndet, og skal vandre 1, 5 km til beitet. Legg til bildeNaboens lille bøling kom joggende forbi på veien, og våre 19 kyr slo følge. Eller det vil si, 17 stykker slo følge, mens to løp hjem til fjøset. Det er bestandig litt kinkig å få de yngste og uerfarne kyrne til å forstå hva som skal skje. De gamle vet at nå står to måneder med beite og uteliv for døren, men de unge vet ikke det. Da er det tryggere å være hjemme i fjøset. Men vi fikk da alle på plass til slutt. 17 kyr gikk og to kjørte traktor. Tilsammen er det 46 kyr på fellesbeitet, fordelt på tre brukere. Nå er det turnus med ei uke med melking og to uker fri resten av sommeren. Beiteslippet ble avsluttet med kaffe, vafler og wienerbrød før første melking tok til.

Hjemme står fortsatt en syk ponni og venter. Hun er på bena, men i dårlig form. Hele lørdagen slappet hun av på halmseng i stallen, mens de to andre vennene vrinsket utenfor. I dag, søndag, er hun ute på et skrint beite. Vi er bekymret og veldig spente på utfallet. Vil hun bli bra, eller må hun avlives? Vi krysser fingrene for at Silja blir frisk.
Tre gode venner slapper av på beite.

2 kommentarer om “Beiteslipp og syk ponni

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: