Høydepunkter fra Høstvinpuls – Del 1

På mandag gikk vinmessen Vinpuls av stabelen. Rekordhøy påmelding med nesten 500 besøkende viser at interessen for vin i Trondheim er økende. Det er gledelig.
På en slik messe er det mye å smake, trangt om plassen og umulig å rekke over alt. Temaet denne gangen var Rhone, men det var også mye godt fra andre steder. Her er noen av høydepunktene av det jeg rakk over. Som alltid på slike messer er notatene ikke utfyllende.

Jeg startet smakingen på standen til Better Wines. Det skulle jeg kanskje ikke gjort for det ble vanskelig å toppe denne serien med viner utover kvelden.

Crozes-Hermitage Georges Reynaud 2007– biodynamisk kr. 189,-. Ren, klokkeklar syrah med modne tanniner, tiltalende pepperkarakter og flott frukt. Lang lengde.
Toppcuveen fra samme produsent, G. Reynaud Les Croix Vieilles Vignes – kr. 220,-. Litt lukket, men også denne klokkeren syrah. Fruktig og svært konsentrert. Lekker.
Johann Michel Cuvee Grain Noir – kr. 170,- Spennede vin. Fruktig, men også karakter fjøs og hest. (Godt skussmål fra en bonde, det…)
Johann Michel Cornas 2006 -kr. 280,- Stram og fast Cornas, med god frukt og lang lengde. God.
Johann Michel Cornas Cuvee Jana 2006 – kr. 500,- Intens vin, flott frukt i nesen. Fyldig, pepperaktig, bjørnebær, litt lukket. Ung knallvin.
Dom. Cheze Terres de Viennea Sixtus 2006– kr. 260,- Rund og fyldig, fint eiket, sensuell og innsmigrende frukt.
Dom Cheze Terres de Viennea Saxeolum 2006 – kr. 320,- Fyldig, krydret, intens og konsentrert. Mye eik, men med så god frukt går det veldig bra.

Samtlige viner står på min ønskeliste til jul:-)

Flere notater fra messen kommer senere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: