Du vet du er vinnerd når…

img_7975
Du vet du er vinnerd når du gjerne vil bli tatt bilde av på en slik moped

Det begynner gjerne litt smått og forsiktig. Kan hende du er på ferie i et vinland og får smake noen gode viner på en vingård. Kanskje får du en vin til et måltid som overgår alt annet. Så lærer du deg noen vinområder og navn på noen druer. Du kjøper kanskje en vinbok eller to. Kanskje har du en egen, liten notisbok du noterer smaksnotater i. Eller en app som gjør samme nytten. Men pass på, plutselig har vininteressen sneket seg foran alle andre interesser. Du er hekta og det er ingenting du kan gjøre med det. Vær obs hvis du ser noen av disse varseltegnene:

Du vet du er vinnerd når…

LoveRedWine-800pxDu samler på korker og tomme vinflasker det har vært en spesiell vin på. Helst skal de stå utstilt på et synlig sted i stua.

LoveWhiteWine-300pxKjøkkenskuffen rommer alltid store mengder aluminiumsfolie i tilfelle du må pakke inn flasker for spontan blindprøving med dine vinvenner.

LoveRedWine-800pxDu vet hvordan været var i de forskjellige landene i Europa hvert år helt tilbake til 1900, men husker ikke hvordan været var her hjemme i fjor sommer.

LoveWhiteWine-300pxDu øver på å spytte når du pusser tenner for å kunne treffe spyttebakken fra mange ulike avstander og vinkler når du er på vinmesse.

img_3469

LoveRedWine-800pxTelefonen din har mange, mange flere bilder av flasker og etiketter enn bilder av familien din.

LoveWhiteWine-300pxDu ligger i sovepose i en uke foran polet ved spesialslipp. Dette punktet ble vel behørig dokumentert i forkant av Burgundslippet tidligere i måneden.

 

LoveRedWine-800pxDet er helt naturlig å bruke uttrykk som solbær på nesen når du egentlig mener at vinen lukter solbær. Du forstår heller ikke hvorfor folk spørrende hever øyenbrynene når du snakker om drikkevindu.

LoveWhiteWine-300pxDu er på besøk hos venner med en vakker eikeparkett og lurer på om det er franske eller amerikanske eikestaver. Deretter legger du deg ned på gulvet for å lukte på det.

LoveRedWine-800pxDu sier ikke at en god vin er sur, den er syrlig (med mindre det er Schilcher).

LoveWhiteWine-300pxDu våkner badet i svette midt på natten etter å ha hatt nok et mareritt om frostnetter i Burgund.

LoveRedWine-800pxDu vurderer om en av vennene dine i ulike vinforum på Facebook kan være forlover i bryllupet ditt fordi vedkommende virkelig forstår deg… selv om dere kun har kommunisert gjennom smaksnotater og aldri har møttes i virkeligheten.

LoveWhiteWine-300pxDu vasser frivillig gjennom et buskas med brennesle fordi duften minner sånn om sauvignon blanc fra Marlborough i New Zealand. Hvis du er spesielt glad i denne druen legger du også ut mat til nabolagets ugjelda hannkatt…

Har du en eller flere av disse symptomene er du sannsynligvis vinnerd. Er det ikke herlig?

hjk - korksamling

3 kommentarer om “Du vet du er vinnerd når…

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: