Torsdagstipset: Innocent Bystander Cabernet Sauvignon 2015

Australske Innocent Bystander har alltid vært en av mine favorittprodusenter og jeg har anbefalt de på bloggen før. Fra sitt hjem i Yarra Valley kommer det stadig interessante viner på pinot noir og chardonnay, samt en duggfrisk moscato. Vinprodusentens filosofi er å lage fruktdrevne viner fra nøye utvalgte vinmarker i Yarra Valley.  Se tidligere post her

I september ble det lansert en cabernet sauvignon fra Innocent Bystander i polets basisutvalg. Produsentens hjemmesider forteller ingenting om denne vinen og det er fordi den er laget spesielt for det norske markedet, det vil si for å vinne polets anbud der det etterspørres håndhøstet cabernet sauvignon fra Yarra Valley uten bruk av nye eikefat. Heldigvis kom denne inn i polhyllene.

Druene er håndplukket, delvis avstilket og presset. Gjæring foregikk i ståltank og 1/3 av druene var hele klaser. Deretter fikk vinen modne på 500-liters brukte eikefat. 
Mørk, rødfiolett farge. God intensitet på duft. Modne solbær, flintstein, hint av mynte og nellikspiker. Fyldig vin med runde, bløte tanniner og leskende syre. Solbær er ikke så dominerende på smak som i duften, her er det mer plomme og kirsebær, urter og forsiktig vanilje fra fat. Meget god cabernet i en fruktig, ikke for tung stil. Mer delikat enn rik, med en fin konsentrasjon og dybde i frukten. Nydelig vin med lang ettersmak.
Denne vinen går inn under allrounderne som kan brukes til en rekke matretter. Kjøttgryter, middels krydret indiske retter med lam eller kylling, elgstek eller  til ostefatet.

Innocent Bystander Cabernet Sauvignon 2015
Varenr. 5195201 i Basis (kat. 4)
Pris: kr. 192,50

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: