Kule kanapéer

Lyst til å starte selskapet med noen små munnfuller som smaker godt og er lekre å se på? Kanapéer og musserende vin setter gjestene raskt i stemning. Disse små snacksene går raskt å lage og går like raskt unna når de blir servert.

Til større selskap går det fint å lage en stor porsjon i god tid og fryse kanapéene ustekt. Jeg har da fryst et bakebrett der jeg har stablet kanapeene med fyll og det hele lagvis med bakepapir mellom. Når den store dagen kommer er det bare å ta opp brettet og legge bakepapirene med utover til de tiner. Det går raskt. For å sette en ekstra spiss på serveringa kan du stikke en liten pyntet coctailpinne i hver. De finnes både med glitrende krimskrams på, formet som små sverd eller andre finuerligheter.
Deig – rekker til 50-60 kanapéer.:
150 gram smør
4 dl revet ost
2,5 dl hvetemel
evnt. litt kaldt vann for å få deigen til å henge sammen.
Bland alt i en foodprossessor eller for hånd. La deigen hvile minimum 30 minutter. Del deigen i tre og rull ut pølser. Del deigen i skiver som legges på bakepapirkledd plate og klemmes lett ut. 
Så skal fyllet legges på. Bare fantasien setter grenser for hva du kan ha på disse kanapéene.  Du kan legge et blåskjell og revet parmesan på noen, noen kan par maiskorn og litt hakket spinat eller basilikum. Ansjos og kapers er godt eller kanskje en bit tynn spekeskinke som blir sprø når du steker den.
Min favoritt er dette:
50 gram Norzola, Selbu Blå eller annen myk, fet blåmuggeost røres sammen med 50 gram kokt skinke i små biter. Legg en teskje fyll på hver runding. 
Et barnevennlig alternativ er å erstatte blåmuggosten med revet jarlsberg. Hvis du ikke sier noe om blåmuggosten kan det hende de spiser det også. 
Stekes ved 225 grader i 7-10 minutter til munnfullene er lett sprø og ser ferdig ut. 
Nå er det bare å sprette champagnen og starte festen!

2 kommentarer om “Kule kanapéer

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: