Fredagskveld med Hesjeøl

Det har vært en usedvanlig travel uke. I går, fredag, kom jeg heseblesende hjem i halv ti-tiden etter å ha hatt et vin/ost-kurs med Fagforbundet. “Møøø” sa det da jeg åpnet bildøra. Det sto ei stor, svart høglandsku på tunet ved siden av bilen.
– Hei, sa jeg til kua. Hva gjør du her? Skal ikke du våre på andre siden av gjerdet der borte?
Hun svarte ikke. Men det gjorde oksen som sto like bak. “Møøø” sa han, grov i målet. Så dukket det opp enda en ku og to kalver. med andre ord, arbeidsdagen var ikke over enda…
Da vi kom inn igjen ventet det ei flaske Hesjeøl i kjøleskapet. Jeg hadde bedt husbonden plukke opp noen spennende ølsorter på polet, og det gjorde han uten å mukke. Jeg er nok ingen ølhund. Dessverre vil jeg si, for det kommer stadig nye og spennende ølsorter som jeg har så veldig, veldig lyst til å like. Så jeg prøver jevnt og trutt mange sorter øl med håp om at jeg tilslutt skal like, nei, elske dette vidunderlige brygg (ser dere, jeg prøver virkelig hardt!) Jeg er svært sensitiv for bitterstoffer, og det er det som gjør øldrikkingen så vanskelig. Det gjelder ikke bare øl, men alle ting med bitter smak. Så foreløpig går øldrikkingen best når jeg kombinerer øl med mat som kan dempe det bitre noe.
De senere årene har det dukket opp mange små mikrobryggerier rundt omkring. En av mine favoritter er Haandbryggeriet i Drammen som stadig overrasker med morsomme og spennende nyskapninger. I går prøvde jeg et øl som kalles Hesjeøl. Dette er et fruktig og sødmefullt øl laget av maltet bygg, havre og rug. Ølet har lys, gylden farge med store bobler i skummet. Tiltalende smak av sitrus med snev av røyk og krydder. Leskende, fin bitterhet (dvs litt for bittert for meg, men det må være såpass likevel). En tørstedrikk-øl.
Ei halvlitersflaske Hesjeøl koster 59,40 og den er å få kjøpt på polet. Ta også gjerne en titt innom hjemmesidene til Haandbryggeriet. Mye spennende ølstoff.

Foto: vinmonopolet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: