Off-topic: Ugler i mosen

  
Dette arkiverer definitivt under merkelappen andre videverdigheter, og handler hverken om mat eller vin. Men jeg har så lyst til at dere skal få treffe ugla vår…
For tre sesonger siden bygget vi uglekasse. Den ble plassert i en skogskrull en drøy hundremeter bak huset. Kattugla flyttet sporenstreks inn og satt igang med oppfostring av søte, små uglebarn. Som takk for husrom synger hun natten inn med sine iskalde uhu-hu-hu-hu. Nå er hun tilbake og årets kull teller fire barn og ett egg som ikke var klekket ennå (mulig det er dødt). Som bildet under viser, sanker uglemor snasent føde til de små.   
Foto: R. Kvernmo
Det er spennende å følge uglebarnas utvikling, selv om vi prøver å holde oss unna så mye som mulig for ikke å forstyrre. Mor ugle er heller ikke til å spøke med når hun kommer stupende hvis man skulle slumpe til å gå for nære. Om litt er barna så store at de titter ut av kassen, og sitter etterhvert i trærne i nærheten av kassen helt urølige. 

Neste år er planen å få plassert et kamera i kassen slik at utviklingen kan følges direkte uten å forstyrre mor og barn i det hele tatt. Artig, ikke sant?

Hallo?! Kommer ikke mor med mus snart?
Gjesp!

2 thoughts on “Off-topic: Ugler i mosen

Add yours

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: