Off-topic: Ugler i mosen

  
Dette arkiverer definitivt under merkelappen andre videverdigheter, og handler hverken om mat eller vin. Men jeg har så lyst til at dere skal få treffe ugla vår…
For tre sesonger siden bygget vi uglekasse. Den ble plassert i en skogskrull en drøy hundremeter bak huset. Kattugla flyttet sporenstreks inn og satt igang med oppfostring av søte, små uglebarn. Som takk for husrom synger hun natten inn med sine iskalde uhu-hu-hu-hu. Nå er hun tilbake og årets kull teller fire barn og ett egg som ikke var klekket ennå (mulig det er dødt). Som bildet under viser, sanker uglemor snasent føde til de små.   
Foto: R. Kvernmo
Det er spennende å følge uglebarnas utvikling, selv om vi prøver å holde oss unna så mye som mulig for ikke å forstyrre. Mor ugle er heller ikke til å spøke med når hun kommer stupende hvis man skulle slumpe til å gå for nære. Om litt er barna så store at de titter ut av kassen, og sitter etterhvert i trærne i nærheten av kassen helt urølige. 

Neste år er planen å få plassert et kamera i kassen slik at utviklingen kan følges direkte uten å forstyrre mor og barn i det hele tatt. Artig, ikke sant?

Hallo?! Kommer ikke mor med mus snart?
Gjesp!

2 kommentarer om “Off-topic: Ugler i mosen

Legg til din

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: