Logistikk-mysterium hos Vinmonopolet

Endelig kom de! De to flaskene jeg har prøvd og prøvd og prøvd å bestille på mitt lokale polutsalg, Orkanger i Sør-Trøndelag. Men de kom aldri via mitt lokale pol, noe som sier meg at det må ligge en feil i systemet et eller annet sted.

Historien er følgende: Det er før jul 2012. Jeg har lyst på Madeira til jul og legger inn en bestilling på D’Oliveiras Verdelho 1981 (#933071 – Importør: Symposium). Bestillingen er sendt på mail til polet på Orkanger. I samme bestilling ligger Pierre Peters Grand Cru Blanc de Blanc (4005801- Importør: Nafstad), en champagne jeg skal ha til lutefisken på julaften. Denne har jeg prøvd å bestille før også, men uten å få den. For Madeiraen er det Vectura som er logistikkpartner mellom importør og Vinmonopolet. Nafstad har egen distribuering, og underleverandør som kjører utenfor Osloområdet.

Jula kom og gikk, og hverken champagne eller madeira dukket opp. Jeg var innom polet flere ganger for å høre om flaskene mine var kommet, og hvorfor de ikke kom. – Den ligger inne i bestilling, var svaret. –Vi skal ringe å høre. Uke etter uke gikk, flaskene sto i bestilling. Jeg har reist mye i hele vinter, men purret på da det nærmet seg påske. Madeira til påske er godt. Champagne er alltid godt. …Madeira også, når jeg tenker meg om.
Denne gangen ba jeg de ringe for å finne ut hva som skjedde med flaskene mens jeg var der. Svaret fra logistikk-partner (regner med at det dit de ringte) var at – Oj, sann, den har stått i bestilling hver uke siden før jul, ja. Han skulle sjekke litt. Deretter ringte han igjen og kunne fortelle at madeiraen var Spesialbestilling. Men den står da vitterlig i Bestillingsutvalget og er på lager hos to Oslobutikker? Jeg annulerte bestillingen, og tenkte å ta kontakt med importør for å sette opp spesialbestilling.

Men først ville jeg prøve å bestille over nett. Kanskje min internettlinje har lettere for å finne fram til Oslo enn de linjene polet bruker. Jeg tastet inn de varene jeg ønsket (det ble mange flere enn jeg hadde tenkt, som vanlig). Varene ble betalt og bekreftet. Onsdag 3. april la jeg inn bestilling i nettbutikken. Onsdag 10. april sto flaskene pakket og klare for avhenting på Orkanger.

Jeg vil gjerne bestille på mitt lokale pol. Det styrker bunnlinja og omsetningen på dette polet, istedet for Rommen der nettbutikken er. Jeg har tidligere jobbet 10 år i butikken, og har ennå en viss lojalitet. Men… ikke ubegrenset tålmodighet. Butikken burde fulgt opp ordren mye tidligere, og denne feilen som ligger i systemet har ligget der lenge. Bestillinger som inneholder varer som ikke ligger fysisk hos Vectura i Trondheim, men på lager i Oslo, kommer seg ikke over Dovre før det purres på. Det ligger ingen automatikk i å videresende bestillingen til Oslo. De blir hengende i systemet uke etter uke hvis ingen gjør noe med det. Om dette er saken her vites ikke, det har vært mye trøbbel med Vecturas nye sentrallager på Gjelleråsen også, men uansett årsak bør det snarest fikses på. Jeg sluttet i polet i 2004, og da var allerede feilen påpekt en god stund. Jeg får fortsatt oppgitt den grunnen når mine varer dukker opp sent. Sett i lys av Vinmonopolets noe stemoderlige behandling av Trondheim og omegn (intet spesialpol og mye misnøye med håndtering av bestilling av knapphetsvarer og juleøl) bør Vinmonpolet sentralt ta initiativ til å rette opp i feilen snarest.

Jeg som sluttbruker må forholde meg til Vinmonopolet selv om feilen ligger et annet sted. I denne saken står dessverre mitt lokale pol til stryk. Nå blir det nok nettbutikken på meg framover.

En kommentar om “Logistikk-mysterium hos Vinmonopolet

Legg til din

  1. Jeg er helt med deg når det gjelder å bestille i butikken og ikke via nettet (har også selv drevet butikk en gang i tiden). Det er en rar praksis de driver med når det gjelder fordelingen.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: