Off topic: Ekornstudier

Ekorn smaker søtlig, og smaken bærer preg av ekornets kosthold som består av bær, nøtter og frø. Noen sammenligner smaken som en mellomting mellom lam og and, andre nevner villsvin. Ekorn har lavt fettinnhold og positivt i et etisk perspektiv da det gjerne er både kortreist og frittgående. Til en middag for to personer trengs det et og et halvt ekorn av stor størrelse. (kilde: The Observer, 2008)

Neida, jeg har ikke tenkt å spise ekorn, men siden denne bloggen handler om vin og mat (i den rekkefølgen) søker jeg ryggdekning i det gastronomiske før jeg kommer til det som virkelig ligger meg på hjertet.

Saken er nemlig den at jeg er totalt forgapt i mine små ekornbarn! Det å ha ekorn på fuglebrettet er jo ingen sensasjon, og ekornmamma har hold til her i flere år. Men nå er det små ekornbebiser som spretter rundt i treet utenfor min skrivestue. Fire stykker, og de er så søøøte. Hør på meg nå, jeg tror jeg har blitt tullete.

I fjor flyttet ekornmamma, Mrs. Jackson som vi kaller henne, inn i en fuglekasse høyt oppe på stabbursveggen. Hun isolerte godt med Glava. Se video:

I går var det dramatikk hjemme hos fru Jackson. Barna er på tur ut av redet, men det er ikke helt ufarlig der ute i verden. Kaldt er det også, med snødrev og hagl innimellom solgløtt. Problemene startet da en av ungen ikke klarte å komme opp i kassen igjen. Stabbursveggen var så glatt og kassen satt så langt oppe. Mor lokket og lurte, men ungen fikk det ikke til.

Ikke helt i balanse
Først prøvde vi å sette opp en stige. Det var ingen heldig løsning for da kunne jo katta sitte på lur utenfor kassa og fiske opp den som tittet ut. Løsningen ble å spikre opp en staur opp til kassen. På den måten kan de klatre i tryggere omgivelser i sitt rette element. 

Bekymret søsken lurer på hvordan det hele skal gå.

Historien endte godt. De fire små kommer seg trygt hjem, men er ute og reker hele dagen. Jeg får ikke gjort noe fornuftig her på kontoret i det hele tatt når det er så mye å følge med på utenfor. Jeg føler meg priveligert over å kunne ta del i flere av ekornets private gjøremål, som f.eks. amming.

Godt med en tår etter vilter lek. Nestemann må vente på tur.
3 Nøttesmå bor i toppen av et tre
Mor overvåker sine fire små

Matpause. Heidis hjemmebakte grovbrød er saker for en liten ekornpus.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: