Sommertid!

Sommeren er en vanskelig tid for blogging, det skal være sikkert. Det er et hektisk tempo som preger hverdagen, og alt som ikke strengt talt trengs å gjøres blir ikke gjort. Nettløs har jeg også vært i lengre perioder. Lyn og torden er ikke til å spøke med og jeg har byttet modemer og telefonkontakter to ganger den siste måneden.

Men så, plutselig er det ferietid. Vi har unnet oss fire dagers pusterom i Paris i år. Vi voksne har vært i Paris flere ganger, men denne gangen var det barnas tur til å oppleve Paris.  Vi kjørte full turistpakke med Eiffeltårn, middagscruise på Seinen, byvandring og Disneyland. Åtte trøtte bein, et par av dem med gnagsår, syntes det var godt å komme hjem etter opplevelsesrike dager.

Kveldsstemning på vei til hotellet

Det er sjelden kost at hele familien reiser utenlands på sommerstid, for med et gårdsbruk i drift er det alltid noe som skal gjøres. Det skal pløyes, harves, sås og tromles. Grass skal slås, møkka skal kjøres ut på jordene og dyr skal passes på.

Vi puster litt innimellom alt arbeidet også. Vi har hatt besøk av gode venner, spist god mat og drukket god vin. Det er alltid hyggelig. Vi er også privilegert her vi bor ute i skogen. Vi lever som på safari. Hjort beiter på enga hver kveld og revunger dilter rundt, nysgjerrige og tillitsfulle. En kveld traff jeg ei elgku med tvillinger da jeg luftet hunden.

Reveungen «vår» fant noe godt på gårdsplassen en solskinnsdag i juni.

En annen kveld traff jeg på en stor kronhjort. Den snudde hodet og tittet på meg, stolt og majestetisk. En skikkelig kollebedårer, tenker jeg. Med det geviret. Men, pass deg, bukk! Det er bare to måneder til jakta starter.
Vi har også en mengde fuglebarn blant oss. Jeg tror aldri jeg har sett så mange små, lodne fjærballer sprette omkring. Vi har flere fuglekasser med stær. På taket på den ene har en trost bygget rede. Hele skogen er full av trostereir. Nytt av året er to uglekasser vi har satt opp i skogen. Vi var veldig spente på om de var satt opp for sent, og lykken var stor da vi oppdaget et uglebarn i en av kassene. Vi tror det er en kattugle, men er ikke helt sikre enda.

«Bevæpnet» med 300 mm linse kommer man tett innpå naturen.
Det her var en liten rapport fra årets sommer så langt. Den har selvsagt kommet med spennende mat-og vinopplevelser også, så hvis det nye modemet holder har jeg flere godbiter å by på framover.
God sommer så lenge!

En kommentar om “Sommertid!

Legg til din

  1. Fantastisk med sitt eige safari-land. Spennande med ugle, då! Her har vi også fuglekassar, mange nye av året, og ein del «leigetakarar», men manglar uglekasse….

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: