Besøk på kontoret

Her sitter jeg fredelig sent en lørdagskveld. Sjekker de siste e-poster og nyheter. Så krasler det på pulten. Jeg kikker i retningen der kraslingen pågår. Så sannelig, opp ledningen på den gamle pc-høytaleren kommer det ei mus klatrende. Hun titter over kanten på kontorpulten og kravler seg på plass bak høytaleren uten en lyd.

Her sitter hun i ro. Helt i ro. Jeg finner raskt fram fotoapparatet og tar bilde av den lille. Legg merke til rødvinsflekkene på kontorpulten. Uffda.

Den lille musa mi er ikke i form. Jeg snakker mildt til henne. Spør hvordan hun har det. Ganske hyklersk i grunnen, for den lille i dårlig form har mest sannsynlig forsynt seg av «maten» jeg la ut for noen dager siden. Hun tusler vekk under noen regninger som ligger til betaling og blir nok en gang sittende helt i ro. Lenge. Så piler hun i vei til en ublid skjebne. Jeg går til sengs med dårlig samvittighet.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: