Colombier Crozes-Hermitage + hjort

Første ladning med hjortkjøtt har kommet til gards. Den gjeldende hjorten ble felt i Honjlia forrige søndag, og det var en fjorbukk med 15-20 cm lange «pinner» til gevir. Min datter på 12 har formidlet jaktturen med ord og bilde på sin blogg som du kan se her.


I går prøvesmakte vi indrefilet av hjort årgang 2010. En klassisk årgang for hjort må jeg si, mørt kjøtt, smaksrikt med fintrevlet struktur. Jada, ganske stabil år etter år disse kreaturene.


Vinvalget var en dyp rød og ung Crozes-Hermitage fra det nordlige Rhône. Produsent Domaine du Colombier og årgangen var 2008. En årviss viltfavoritt hos meg. Duften er klokkeren syrah. Masser av nykvernet pepper over mørke bær, lyng og skogsbær. I munnen svært fruktig, saftig og bærpreget. Medium faste tanniner, skogsbær, boysenbær, fat, lang pepret ettersmak. En deilig, ungdommelig og frisk syrah som passet fortreffelig til årets første hjort. Anbefales!


Colombier Crozes-Hermitage 2008 (# 50453 – kr. 189,60)

One thought on “Colombier Crozes-Hermitage + hjort

Add yours

  1. Herlig vin! Vi drakk den hjemme hos oss i går. Vi hade ikke vilt i huset, men jeg laget en variant av bouef Borgignon – med oksekjøtt, rotgrønsaker, perleløk, bacon og kantareller – kokt i en rimeligere rhone-vin. Bra match det også 😉 God søndag!

    vh «Lars spiser, drikker & synser»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: