Colombier Crozes-Hermitage + hjort

Første ladning med hjortkjøtt har kommet til gards. Den gjeldende hjorten ble felt i Honjlia forrige søndag, og det var en fjorbukk med 15-20 cm lange «pinner» til gevir. Min datter på 12 har formidlet jaktturen med ord og bilde på sin blogg som du kan se her.


I går prøvesmakte vi indrefilet av hjort årgang 2010. En klassisk årgang for hjort må jeg si, mørt kjøtt, smaksrikt med fintrevlet struktur. Jada, ganske stabil år etter år disse kreaturene.


Vinvalget var en dyp rød og ung Crozes-Hermitage fra det nordlige Rhône. Produsent Domaine du Colombier og årgangen var 2008. En årviss viltfavoritt hos meg. Duften er klokkeren syrah. Masser av nykvernet pepper over mørke bær, lyng og skogsbær. I munnen svært fruktig, saftig og bærpreget. Medium faste tanniner, skogsbær, boysenbær, fat, lang pepret ettersmak. En deilig, ungdommelig og frisk syrah som passet fortreffelig til årets første hjort. Anbefales!


Colombier Crozes-Hermitage 2008 (# 50453 – kr. 189,60)

En kommentar om “Colombier Crozes-Hermitage + hjort

Legg til din

  1. Herlig vin! Vi drakk den hjemme hos oss i går. Vi hade ikke vilt i huset, men jeg laget en variant av bouef Borgignon – med oksekjøtt, rotgrønsaker, perleløk, bacon og kantareller – kokt i en rimeligere rhone-vin. Bra match det også 😉 God søndag!

    vh «Lars spiser, drikker & synser»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: