Perler for kameler

Denne våren har jeg fått en ny lidenskap. Jeg har begynt med orientalsk dans, eller magedans om du vil. En aktivitet som gjør godt for kropp og sjel, det er utrolig moro og ikke minst, det er utfordrende for hjernen å få til kombinasjoner av bevegelser den aldri har vært borti før. Noen ganger sender den nerveimpulser til diverse kroppsdeler om å gjøre ting bare på lykke og fromme. Hjernen har enda ikke helt klart for seg hva den egentlig skal be om og prøver seg fram. Av og til treffer den blink og kroppen gjør det som er meninga den skal gjøre. Oftere (mye oftere) skjer det andre ting. Godt er det da med en tålmodig instruktør. Varme anbefalinger går til Trondheim Orientalske Danseskole.

Min nye lidenskap gir merkelige utslag. Jeg har alltid likt pynt og stas, men har plutselig blitt mer opptatt av paljetter og glitter enn før. Jeg er opptatt av Egypt, av kulturen, musikken og historien om lokale danser fra Midt-Østen.

Jeg er opptatt av kameler og dromedarer, og her en kveld studerte jeg dromedarens gange i ørkenen på National Geographic for å se om jeg kunne få noen tips til å forberede mine egne kameler (dansebevegelse).

Denne interessen for kam

eler har ligget latent tror, jeg, men fra før har jeg kun hatt erfaring i å svelge dem, gjern

e i en politisk sammenheng.

Men selv om jeg har en ny lidenskap så går det ikke på bekostning av vinen. Kjenner jeg har litt dårlig samvittighet nå.

Man kan jo slå flere fluer i en smekk her og

jeg velger meg ut et par viner fra Libanon til midsommers.


Chât

eau Musar 2002 (# 10053 – Kr. 275,90) er en favoritt hos meg. Andre vinskribenter har vært inne på både harem, mavedanserinner og kamelsvette i sine beskrivelsen av denne, men jeg går for en mer jordnær ordbruk. Vinen er en b

lend av cabernet og cinsault. Rubyrød med antydning til rødbrun skjær på farge. Moden duft, fioler, te, kirsebær, snev av volatilitet, krydder. Middels fast med modne tanniner, ok integrert alkohol, god syre, Minner faktisk om en barolo, men med mye bløtere tanniner. Smak av fiken, svisker, lær, orientalske

krydderier. Lang ettersmak. 88Château Ksara Reserve du Couvent 2007 (#40137 Kr. 139,-) Blend av cabernet, syrah, cabernet franc. Fruktig aroma, paprika, solbær, noe vegetalsk. Hadde jeg smakt denne blindt ville det antakelig sendt meg til Chile. Middels fyldig, bærpreget vin med tydelig solbærkarakter, saftig, frisk, noe vegetalsk med solbærblad og paprika, solbærsaftaktig finish. Pent integrert alkohol på 13 %. God lengde. Vellaget og god vin med harmonisk uttrykk og fin frukt. Druekarakteristisk (med unntak av syrah’en som jeg ikke helt klarer å få tak i her). Mangler noe kompleksitet og dypde. Verd prisen. 79

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: