Beiteslipp


Lurer du på hva beiteslipp er for noe? Det er ihvertfall ikke det samme som lønningsslipp, for særlig lønnsomt er det ikke. Men det er godt. Godt for kyr’n og godt for bonden. Vi er tre gårder som går sammen om sommermelking. På den måten får vi litt fri. Om ikke fri til å reise så mye på ferie, så får vi fri til å jobbe lengre dager uten å tenke på å melke. Noen dager helt fri blir det også, hvis man prioriterer det. Sommerturnusen er 7 dager melking og 14 dager fri.

I dag var dagen for beiteslipp. En hel bøling skal gå de 1,5-2 km til fellesbeitet. I år gikk det problemfritt. Ingen kyr tok noen snarveier (som gjerne blir til omveier og tilbake igjen, gjerne flere ganger), ingen sloss og ingen løp hjem igjen.
I år hadde vi også invitert med oss kommunestyret på beiteslipp. Klokka 10 på formiddagen var det ikke mange som hadde anledning til å møte. Tror jeg da. Av de 35 kommunestyrerepresentantene var det kun to stk fra hhv KrF og Ap stilte opp. Fem-seks personer meldte avbud, mens de resterende 28 medlemmene ikke har gitt lyd fra seg i det hele tatt. Jeg inviterte til melking i kveld også, så vi får se om det dukker opp noen da.
Uansett, kyr’n er på beite og jeg har fått sommerfølelsen innabords.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: