Wasabinøtter – godt og sterkt

Første gangen jeg smakte sushi gjorde jeg en stor tabbe. En stor og sterk tabbe, tro meg!
Den innbydende tallerkenen med rå fisk var lekker som bare det. På tallerkenen lå det også en liten grønn klatt. En wasabi-klatt. Hmm, tenkte jeg, og pirket litt borti klatten med spisepinnene før jeg resolutt og uten betenkningstid puttet hele det grønne i munnen. Min gode skaper, hvor det var sterkt! Jeg sprutet ild som en drage som forsvarer en gullskatt, det dampet røyk som fra en vulkan (kanskje det er wasabi den har fått i seg, denne Eyjafjallajökul) og tårene flommet og tok med seg sminke og det som var i strie, svarte strømmer nedover kinnene. Det var som om noen hadde stappet en frossen pinne av stål inn i nesa på meg, og jeg trodde jeg hadde ødelagt det som fantes av smak- og luktesans for alltid. Jeg hev meg over det første og beste i nærheten som kunne drikkes. Dette var for sikkerhets skyld et drammeglass med akevitt, men det spilte mindre rolle- saken var ille nok fra før.
Senere har jeg innsett at jeg er hjelpeløst forelsket i både sushi og wasabi, til tross for den hete starten. Det var egentlig derfor jeg plukket med meg Wasabi-nøtter sist jeg var på butikken. Det gjelder å finne noe som kan stagge sushi/wasabi-trangen når lengselen blir for kraftig og sushi er utenfor rekkevidde. Wasabi-nøtter er det japanske svaret på chili-nøtter. Det er kort fortalt peanøtter med wasabi omkring. En grønn liten kule med sprengstoff. Du spiser ikke så mange av disse, det er de for sterke til. Men de er annerledes, spennende og veldig gode. Slikt liker vi!
Foto: confecta

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: