Bra på Bristol

Som tillitsvalgt i diverse fora rundt omkring blir det mange årsmøter i mars. Svært mange. Jeg har sett, og ikke minst smakt, på konferansehotell rundt omkring i Norge i flere år, og er sjelden fornøyd med standard på mat og vin. Som regel er det dyrt og dårlig. Vasne grønnsaker, kjedelig mat og kjip, men veldig dyr vin (gjerne ganget med fem ganger polpris). Slik var det ikke i kveld. Jeg er på årsmøte i Landkreditt (Verdens Beste Bank) og vi befinner oss på ærverdige Hotell Bristol i Oslo. Jeg har nå krøpet til køys og reflekterer litt over kveldens middag. Vi fikk servert gåselevermousse til forrett. Denn kom på en nøttebrioche sammen med portvinstrukne rosiner og eplespuma, hva nå det egentlig er. Jeg oppfatter det som en dæsj med eplesmak attåt. I glasset fikk vi Schloss Vollrads Riesling Spätlese Trocken 2008 (#51113 – kr. 219,90) Det kunne gjort seg med en anelse mer sødme i vinen til gåselevermousse, men siden det er en forrett synes jeg kveldens vin var en meget god løsning.

Vi gikk videre til hovedrett med helstekt hjortefilet, med gulrot royale (tydelig at kjøkkenet nyter å oppgradere rettene med fine navn), appelsinmarinerte småløk, ristet mandelpotet og steinsoppsjy. Dette var fantastisk. Jeg spiser hjort ofte (det kryr av dem og vi jakter… i jakttida ja, ta det med ro!) så for meg er dette egentlig ikke så eksklusivt. Men det ble eksklusivt likevel, med et tilbehør som hevet retten. Vinfølget var en Chianti Classico, Villa Caffagio 2007 (#11973 – Kr. 192,80) I utgangspunktet var jeg noe skeptisk på om denne vinen kunne takle en helstekt hjortefilet, men det gikk strålende. Runde tanniner og god fylde matchet godt uten å bli for tøft. I tillegg hadde vinen et lite animalsk preg, noe lær og dyrepels over seeg. Dette ga maten det lille ekstra viltpreget som hevet opplevelsen med flere hakk.
Desserten som fulgte var en pæremousse med sjokoladebunn, med kryddrkokt pære og vaniljeis. Tja, jeg er ikke noe dessertmenneske, og dette var bare sånn passe. Velsmakende, javisst, men jeg spiste ikke opp. men jeg drakk opp vinen! Nederburg Noble Late Harvest 2008 (#20438 – kr. 104,90 for 3,5 cl) fra Sør-Afrika fikk avslutte måltidet. God vin, søt, fyldig, smaksrik. 70 % chenin blanc sørger for en viss porsjon syre og hindrer klissfaktoren i å bli alt for høy. Likevel trekker jeg den noe for manglende eleganse. Til pæremoussen ble den hakket for kraftig, men ikke mye, og nå er jeg veldig pirkete. Jeg er kjempefornøyd med middag og service, og anbefaler Hotell Bristol til alle større bedrifter/organisasjoner som skal avholde lignende arrangement. Bravo!
Foto: Hotellet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: