Rosinboller med god samvittighet

Disse bollene forsvinner raskere enn Petter Northug i en spurt. Og de er attpåtil sunne. Hvis du da ikke spiser 8-9 på en gang, og det kan fort hende. Jeg lover!
Her er oppskriften:

4 dl melk
50 gram gjær
1 boks cottage cheese
2 ss nøytral olje
2 ss honning
2 ts salt
3 dl rosiner
1 dl hvetekli
ca. 800 gram hvetemel
Rør ut gjæren i lunken melk. Bland cottage cheese, olje, honning, salt, rosiner og kli i en bolle. Tilsett gjærblandingen. Ha i mesteparten av melet. Elt det til en smidig deig. Heves en drøy halvtime. Elt deigen på melet bakebord, og trill runde boller. Etterheves 30 min. Stekes på varmluft 200 grader i 10-15 minutter til de er…tja, ferdigstekte?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. av Anders Noren.

opp ↑

Oppdag mer fra I Glasset

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese