Farvel Silja

Høstsol og krystallklart vær rammet inn døden i dag. Dette er en personlig blogg, og jeg velger i dag å minnes min gode venn Silja som avsluttet livet for noen timer siden. Den lille shetlandsponnien Silja har lenge slitt med forfangenhet som gir vonde ben. Vi har i samarbeid med dyrlege og hovslager holdt på i over ett og et halvt år med diverse tiltak, men smertene gir seg ikke og hun ligger for det meste. Det var derfor et tungt valg som måtte gjøres, vi valgte å avlive den fire år gamle ponnien. Silja ble født 22. juni 2005. Hun har levd sammen med mor Vanja hele livet og når tingt føles kjipt er det godt med en trøst av mor, selv om man har blitt fire år gammel. Silja var en tillittsfull og snill liten hest. Hun hadde mørke, uttrykksfulle øyne og en myk mule som undersøkte alle lommer på jakt etter godbiter. Silja kunne stjele lua av hodet ditt en kald vinterdag, og puste varmt i øret ditt etterpå. Hun tygde rett som det var på mitt høygule hår, og elsket å trekke ned glidlåser på jakker med tennene. Til tross for det siste årets smerter hadde hun alltid godt humør, men jeg så glansen og latteren i øynene hennes ble mattere den siste måneden. Tiden var inne.
Bestevenn og «onkel» Grand Fou, min gamle hannoveraner vallak, roper på det savnede flokkmedlemmet. Vrinskingen høres ekstra fortvilt ut, jeg tror han vet hun er borte for alltid. Høstsolen føles kald i dag.

En kommentar om “Farvel Silja

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: