Farvel Silja

Høstsol og krystallklart vær rammet inn døden i dag. Dette er en personlig blogg, og jeg velger i dag å minnes min gode venn Silja som avsluttet livet for noen timer siden. Den lille shetlandsponnien Silja har lenge slitt med forfangenhet som gir vonde ben. Vi har i samarbeid med dyrlege og hovslager holdt på i over ett og et halvt år med diverse tiltak, men smertene gir seg ikke og hun ligger for det meste. Det var derfor et tungt valg som måtte gjøres, vi valgte å avlive den fire år gamle ponnien. Silja ble født 22. juni 2005. Hun har levd sammen med mor Vanja hele livet og når tingt føles kjipt er det godt med en trøst av mor, selv om man har blitt fire år gammel. Silja var en tillittsfull og snill liten hest. Hun hadde mørke, uttrykksfulle øyne og en myk mule som undersøkte alle lommer på jakt etter godbiter. Silja kunne stjele lua av hodet ditt en kald vinterdag, og puste varmt i øret ditt etterpå. Hun tygde rett som det var på mitt høygule hår, og elsket å trekke ned glidlåser på jakker med tennene. Til tross for det siste årets smerter hadde hun alltid godt humør, men jeg så glansen og latteren i øynene hennes ble mattere den siste måneden. Tiden var inne.
Bestevenn og “onkel” Grand Fou, min gamle hannoveraner vallak, roper på det savnede flokkmedlemmet. Vrinskingen høres ekstra fortvilt ut, jeg tror han vet hun er borte for alltid. Høstsolen føles kald i dag.

One thought on “Farvel Silja

Add yours

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: