Bytt Bank!

Dyrere kreditt i landbruket skriver Nationen 5. april i år. Til tross for at bankene taper lite eller ingenting på bøndene er renta høy på driftskreditt og landbrukslån. Det er spesielt de lokale sparebankene som flår bøndene, og bøndene, ja de er lojale mot bankene i nærmiljøet. Det har vi også vært, men nå er tolmodigheten oppbrukt. Og vel så det. Vi har på vårt lån i Orkdal Sparebank ei rente på 6,6 % og 6,85 % på driftskreditt. Dette kan i dagens marked kalles for høyt, og vi kontaktet banken for å få satt ned renta. Men banken unnlater å svare. Etter tre uker er nettpostkassen fortsatt tom og alle andre postkasser også. Telefonen ringer heller ikke. Men så, 3. april kom det melding om renteendring …på innskudd (0,7 %). Men tiden da bøndene måtte stå med lua i handa for å snakke med banken er over, ihvertfall for oss, selv om Orkdalsbanken synes å forvente noe annet. Vi kontaktet Landkreditt Bank, og flytter nå rubbel og bit dit. Rente på Landbrukslån: 4,30. Rente på driftskreditt: 4,70, Innskudd: 1,85 %. Fra før har jeg brukskonto privat, og her er renta 2,3 %. I tillegg er Landkreditt gebyrfri å bruke, både kort og nettbank. Søknader ble sendt over internett og dagen etter var Landkreditt på tråden for å presentere vår nye kunderådgiver og hvordan søkeprosessen foregår. Alle papirer er ettersendt og vi håper alt går i orden. Ja da, det er mye papirer som skal finnes fram. Det er litt styr med å varsle om endrede kontonummer. Men du verden, det lønner seg!

Så derfor, kjære bønder og alle andre. Bytt bank – bytt til Landkreditt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: