Bytt Bank!

Dyrere kreditt i landbruket skriver Nationen 5. april i år. Til tross for at bankene taper lite eller ingenting på bøndene er renta høy på driftskreditt og landbrukslån. Det er spesielt de lokale sparebankene som flår bøndene, og bøndene, ja de er lojale mot bankene i nærmiljøet. Det har vi også vært, men nå er tolmodigheten oppbrukt. Og vel så det. Vi har på vårt lån i Orkdal Sparebank ei rente på 6,6 % og 6,85 % på driftskreditt. Dette kan i dagens marked kalles for høyt, og vi kontaktet banken for å få satt ned renta. Men banken unnlater å svare. Etter tre uker er nettpostkassen fortsatt tom og alle andre postkasser også. Telefonen ringer heller ikke. Men så, 3. april kom det melding om renteendring …på innskudd (0,7 %). Men tiden da bøndene måtte stå med lua i handa for å snakke med banken er over, ihvertfall for oss, selv om Orkdalsbanken synes å forvente noe annet. Vi kontaktet Landkreditt Bank, og flytter nå rubbel og bit dit. Rente på Landbrukslån: 4,30. Rente på driftskreditt: 4,70, Innskudd: 1,85 %. Fra før har jeg brukskonto privat, og her er renta 2,3 %. I tillegg er Landkreditt gebyrfri å bruke, både kort og nettbank. Søknader ble sendt over internett og dagen etter var Landkreditt på tråden for å presentere vår nye kunderådgiver og hvordan søkeprosessen foregår. Alle papirer er ettersendt og vi håper alt går i orden. Ja da, det er mye papirer som skal finnes fram. Det er litt styr med å varsle om endrede kontonummer. Men du verden, det lønner seg!

Så derfor, kjære bønder og alle andre. Bytt bank – bytt til Landkreditt!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: