Gratulerer alle damer!

Det er 8. mars, og den internasjonale kvinnedagen. Som vanlig debatteres likestilling, og det undres over hvor langt likestillingen har kommet. Leserinnlegg fra unge FpU’ere sier at de er likestilte, og diskusjonene går om alt fra invandrerkvinner og sykepleierlønn. Det er veldig bra at 8. mars fortsatt setter likestilling på sakskartet. For det er langt fra likestilling i samfunnet. Ei heller likeverd, som er enda viktigere. Fortsatt er det mennene som stikker av med den største lønningsposen, fortsatt er det kvinnen som gjør brorparten av husarbeid i hjemmet og fortsatt er ofte de tingene mannen gjør ansett som viktigere enn det kvinnen gjør. Til de unge kvinnene som føler seg likestilt må jeg dessverre si; «bare vent». Jeg opplevde heller ikke samfunnet som spesielt kvinnefiendtlig som ung kvinne. Men når man blir eldre, og prøver å oppnå posisjoner, det være seg i politikk og forretningsliv, er det underlige mekanismer hos både menn og andre kvinner som setter inn. Hvor ofte har jeg ikke måttet forsvare min reising og møtedeltakelse overfor de som mener jeg neglisjerer mine barn. «De har jo en far» svarer jeg da, og kvinnene himler med øynene. Jeg har overbærende hørt på forespørsler til styreverv der de «er opprådd for kvinner» – ikke dyktige styremedlemmer, men kvinner. I styreverv har jeg måttet tåle kommentarer som «pikebarnet» og «litt av et støkke», samt blitt utsatt for utallige hersketeknikker. Det gjelder å ikke la det gå inn på seg, og fortsette kampen for et likeverdig samfunn!
Gratulerer med dagen, alle flotte kvinner og til våre menn som kan være ganske flotte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: