34 medaljer til Norge i Special Olympic

… Men hvor var media? På sportsrtevyen på NRK i går kveld ble det vist et innslag der utøverne som har deltatt på Special Olympic World Winter Games i Idaho, USA, kom hjem etter endte leker. Idrettsfesten fant sted fra 7.-13. februar 2009, og de 17 norske utøverne tok hjem hele 34 medaljer. 18 gull, 12 sølv og 4 bronsje. Hvilken fantastisk prestasjon. Hvorfor ble ikke dette sendt på tv? Her er det enorme muligheter til å presentere ekte idrettsglede. En glede der penger er underordnet, og det å ha det moro og å prestere sitt beste er i fokus. Nå er ikke idrett på tv min store greie, men dette verdensomfattende arrangementet har knapt vært nevnt. Dette har jeg aldri hørt om, til tross for at Special Olympics er «verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemning, og tilrettelegger trening og konkurranser for 2.3 millioner utøvere i over 160 land» ifølge nettsidene til Special Olympics i Norge. Hvor flott hadde det ikke vært å hatt et kvarter hver kveld fra dette arrangementet, med ekte tårer, brede smil og intervjuer med glade mennesker. Jeg savner dette elementet i dagens idrettsdekning. Det er kun snakk om penger, overgangssummer, bonuser og krangling. Mine hjertligste gratulasjoner til alle involverte i lekene, og et solid spark bak til de som bestemmer sendeskjema i TV-sporten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: