Merkelig messe

Dette er en av de merkeligste messene jeg har vært på. Riktignok er den myntet først og fremst på importører, men hvis ønsket er å promotere muskatellviner bør de kanskje tenke litt på pressen også? Dagen startet med “Les Clés du Vin” – en interaktiv utstilling som skulle gi deg nøkkelen til vinsmaking. Utstillingen var svært enkel, ikke var den så veldig interaktiv heller. Et fargekart over viner og gjennomgang av vinåret har jeg igrunnen oversikt over fra før. Aromahjulet var presentert slik at du kunne lukte på en åtte-ti grunnleggende aromaer (Det var vel dette som var det interaktive). Det var ganske morsomt, men ikke noe å holde på med i en hel time. Kulinarisk verksted fulgte så, med torsk og basmatiris på programmet. Dette er et passivt verksted. Det er rett og slett kjedelig å se på torsk som steker. Jeg har to slike seanser igjen, men vurderer å jobbe litt istedet. En vinbar i utstillingsområdet presenterer en del muskatellviner, ikke bare fra Roussillon, men også fra Beaumes-de-Venise og Kypros (Samos). Det er interessant å smake forskjell. Her er det både tørre og søte viner, samt noen lagrede utgaver. Nok en gang får jeg bekreftet at muskatviner ikke blir særlig spennende før de har fått ti års lagring eller mer. Unge viner kan være godt, bevares, men ikke så spennende.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: