Reisedagbok fra Goa – siste episode

Dag 14, 14. januar

Vi har lest om den vakre stranden Benaulim, og i dag, som er den siste hele dagen i Goa, drar vi dit. Sagnet sier at Parashuram, den sjette inkarnasjonen av Vishnu, skapte Goa ved å skyte en pil i havet akkurat her. Benaulim betyr «der pilen lander». Stranden er ikke stort annerledes enn den vi er på til vanlig, men det er mer folk og mer liv her. Spesielt de såkalte hawkene- haukene- er hissige. Dette er lokale kvinner og menn som selger saker og ting. Disse haukene har sett seg ut et offer idag, og offeret er meg. Jeg har problemer med å si nei, og overse mennesker. Jeg føler litt ansvar for å kjøpe noe fra de som har levebrødet sitt her. Det involverer pruting som jeg ikke er noe flink til heller. Men det kan de indiske haukekvinnene. De selger meg litt av hvert; tre smykkeskrin, et guttesmykke av fiskebein til sønnen, et sjal til datteren, to sjal med elefanter og et sjal med indisk mønster og glitter og stas.
Lunsj på Malibu shack der vi endelig fikk pizza! Det var godt, men ungene spiste ikke stort.
Vi tok en taxi hjem etter lunsjen. Kvelden kom, og nok en gang gikk vi ned på stranden for en siste middag på Little Palm. Vi har ikke vært der på en uke, og ville ta farvel med vår venn. På shacken var det fest igjen, sikkert en onsdagsgreie. Vår venn, som ønsket oss sånn velkommen forrige uke kjente oss ikke igjen denne gangen. Nåvel, slik er det å være turist.

Siste dag – 15. januar

Våknet tidlig. Klokka er bare halv åtte. I dag skal vi hjem. Det skal bli godt. Jeg er litt lei av kaotiske India. Jeg er sulten, og utrolig lei av kylling, pommes frites og toast.
Etter frokost og pakking dro vi ned på stranda for en siste lunsj og bading. Det var herlig. Fikk noe mat vi ikke har prøvd før, og det var veldig godt. Risotto og noe som lignet på skinkepai til barna. Maria spiste ingenting. Vi fikk betalt gjelda vår på 500 rupies til souvenirmannen, eller rettere sagt broren hans. Han selv var i Margao. Men vi stolte på broren hans og kelneren på Baggies gikk god for han også.
Vi la oss på stranda, den gyldne sanden, vinden og det varme vannet er den flotteste stranda jeg har vært på. Betalbatim har den fineste stranda her i Goa etter vår mening. Lite folk, god mat og hyggelige folk. Flaks at det er gangavstand fra hotellet også. Vi badet mange ganger, bølgene var perfekte idag. Vi sanket noen skjell som Maria skal lage smykker av og lot solen tørke oss mellom hvert bad. Gikk hjem i femtiden for å ordne oss til hjemreisen. 12 timers flytur og ytterligere 7-8 timer i bil hjem til Geitastranda.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: