Rolig dag i Goa

Dag fire var en rolig dag på stranden og ved bassenget. Dagen startet brått av bank på døra før klokka halv ti. «Cleaning» ropte de, og jeg undret i et fortumlet øyeblikk om oppholdet inkluderte kroppsvask om morgenen. Det var selvfølgelig leiligheten som skulle vaskes, men ingen av oss hadde stått opp enda. Vi er fortsatt delvis på norsk tid, opplagt om kvelden, og trøtt om morgenen. Uvanlig for denne familien. Etter frokost ruslet vi ned på stranden. Der var det liv. Mange indiere koste seg med fotball på stranden på søndag, iført langbukser og lange skjorter i de hete noen og tretti varmegradene. Lokale fiskere bøtet garn ved siden av der vi slo oss ned. I India har de et noe annet forhold til det å utskille kroppslige avfallsstoffer enn vi har. Noe mindre bluferdighet kan vi si. For plutselig sto den ene fiskeren og tisset vendt rett mot meg, og jeg fikk se mitt livs første indiske tissefant.
Bølgene i det blå havet slo inn over den gyldne sanden i evige dønninger. Ikke tale om at barna får lov å uti der alene, så da ble det bading på alle. Vi ble litt skremt av en stor brennmanet som så ut som den hadde truende hensikter, men den lot seg motvillig føre vekk av bølgene. Respekt for bølger, strømmer og hav gjorde at vi holdt oss ganske langt inne på den langgrunne stranden. Ingen svømming. Lunsj ble inntatt på en shack, (hvor ellers?) med en enkel sandwich som smakte utrolig godt. Øl og cola til. Måltidet kostet omlag 60 kroner.
Etter lunsj vandret vi hjem igjen. Det er ca. 500 meter til stranden, og vi går gjennom et landbruksområde med perfekte firkanter med forskjellige vekster. Av og til går det krøtter her, og første dagen så vi en mann som pløyde med to okser. Etter pløyinga glatta han over ved å stå på en stor planke etter oksene. Kanskje vi også skal lære opp oksene våre hjemme? Nå som dieselen har blitt så dyr må man økonomisere der man kan. Jeg lurer på hvorfor kyrne ikke går noe sted. Ved siden av her vi bor står det en ku. Den går ikke noe sted enda den ikke er bundet eller gjerdet inn på noe vis. Den har heller ikke mye å spise. Geno bør ta en titt på disse genene. Kyr som er der man vil ha dem til enhver tid må være verdt å avle på. Kyr går forøvrig rundt i byen uten annen misjon enn å være hellige. Ganske fint egentlig, men upraktisk å ta etter for vår del ettersom vi aler opp kveg til slakt.

Hjemme var det basseng på programmet. Ungene holdt på i flere timer, og ville ikke gi seg. Vannet er behagelig, og om ettermiddagen er ikke solen så sterk slik at det er behagelig ved bassengkanten også. Jeg svømte 11 runder i bassenget, og regnet ut at det ble omlag 550 meter. Fin ferietrim. Ingen har blitt solbrent så langt, bare Torstein har fått en liten rød, hoven flekk ved øyet. Vi er flinke med solkremen. Ungene får faktor 50 på strategiske steder og faktor 30 og 15 ellers. Vi holder oss med 15 og 30.

Solen går ned og vi innfinner oss igjen på stranden for middag. Vi gikk til shacken vi var på første dagen. Samme eier som Little Palm. Vi er fornøyde her, god mat, fine priser, hyggelige mennesker, kort vei hjem. Chicken Tikka, stekt ris med kyllingbiter, grillet kylling og tandoori chicken. Naan brød er utrolig godt, og pannekake er fast dessert. Et glass hvitvin til meg, men nå er det slutt. Det er tull å betale for slik vin. Dessuten er vinen dyr i forhold til alt annet. En flaske vin koster 100-200 rupies mer enn hele lunsjen tidligere på dagen. Det er det ingen grunn til. Jeg prøvde meg på ett glass portvin til desserten, det var heller ikke noe særlig. Lys, oksidert, lite frukt. Alt for gammel, og for dårlig i utgangspunktet. Lyspunktet på drikkefronten var den indiske whiskyen Signature. Fin røyksmak, godt og rent kornpreg, balansert alkohol som ikke brenner. Godt. Vi ble sittende lenge på restauranten. For det første går det ikke så fort. Det tar lang tid før maten kommer, alt er laid back. Det gjør ingen ting. Vi har ferie. Åtteåringen synes dog ting går litt for seint. «Want food now» sier han bestemt om og om igjen. Han snakker mye engelsk på denne reisen, og får mange venner blant kelnerne.
En rask yatzy avslutter kvelden, og vi går stuptrøtte til sengs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: