Råttent av Søra om nasjonale prøver

Midt i den pågående debatten om offentliggjøring av resultater av nasjonale prøver for 5. klassinger og 8. klassinger velger avisa Sør-Trøndelag en «Se hvem som er best og dårligst»-vinkling. Artikkelen «Skaun best på skole» bruker resultatene ukritisk til å rangere skolene i nedslagsfeltet. Slike avisartikler taler mot offentliggjøring av resultatene. Verst går det ut over Hemne, og ti-åringene på Sodin skole som ligger godt under landsgjennomsnittet. Det sies ikke noe om årsaker som kan ligge bak resultatene. Mobbing av de som ligger nede kaller jeg slikt. Samtidig hylles skolene med de beste resultatene slik at inntrykket av et stort gap mellom best og dårligst forsterkes. Det er selvfølgelig gledelig å høre at femteklassen på Gjølme Skole, der jeg selv har en elev, har det beste enkeltresultatet for samtlige skoler i lesing på femtetrinnet. Gratulerer til Gjølme. Så får vi bare håpe foreldre og lærere til barna i Hemne forklarer ungene at de ikke er dumme, at de er verdifulle, og at mobbere er bånn i bøtta.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: