Vinforum anker til høyesterett

Vinforum melder i dag at de tapte reklameforbud-saken i Borgarting Lagmannsrett. Vinforum tryket i 2003 flere alkoholreklamer for å utforder det norske reklameforbudet, og vant i Oslo Tingrett fram med sitt syn på at dette forbudet er i strid med EØS-avtalen.

Jeg synes det er trist at den restriktive alkoholpolitikken i Norge rammer de som er interessert i vin på et faglig nivå. I et fagblad, enten det omhandler vin, hørsel eller traktorer, må ha lov til å reklamere for de produkter faget omhandler. Alkoholreklame i Vinforum ligger i grenseland mellom reklame og opplysning til en kundegruppe som ikke først og fremst bælmer i seg alkohol for rusens skyld. I et slikt blad er det snakk om å fremme kunnskap til de som er over gjennomsnittet interessert i vin og derfor krever kvalitet i alle ledd av fagbladet. Det er klart et reklameforbud har stor innvirkning på økonomien til Vinforum, og man kan spekulere i hvor lenge bladet kan overleve på idealisme uten at den faglige kvaliteten blir forringet. Lov til å trykke alkoholreklame i fagblad vil også gi økt konkurransekraft for Vinforum til å komme med en norsk stemme på det nordiske bladmarkedet.

Jeg ønsker derfor Vinforum lykke til i Høyesterett dersom anken godtas.

En kommentar om “Vinforum anker til høyesterett

Legg til din

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: