Technoport og bondeteknologi

Forleden overvar jeg Technoport Awards i Olavshallen. Mange priser ble delt ut til de mange teknologiske hjerner som skaper framtiden vår. Mellom prisene ble vi utsatt for underholdning av forskjellig karakter. Fra diktopplesning av fylkeskunstner Marte Huke til de svenske trombone-spillende søstrene Sliding Hammers. Latinobandet Mambo Compañeros prøvde hardt å egge de tilstedeværende hjernene med heftige salsa-rytmer, uten helt å få det til. Kun høflig klapping og kanskje et skjult lite vipp med foten i mørket var synelig tegn på tilskuernes sans for rytme. Men innerst inne tror jeg professorene godt kunne tenke seg å vrenge av seg skjorta og svinge slipset over hodet mens de vrikket i takt med musikken som det virkelig svingte av.

Mens jeg satt der å hørte på prisvinnere og de mange kunsteriske innslag tenkte jeg på den teknologiske utviklingen i landbruket. Det er lenge siden hest og plog var et vanlig syn, og utviklingen går i rivende fart også her. Teknologi som gjør bondehverdagen enklere og mer rasjonell. I framtida blir landbruksrelatert miljøteknologi også viktigere og viktigere. Kanskje burde aktørene i landbruket (Samvirkeorganisasjoner, Bondelaget, Småbrukarlaget, LMD og evntuelt maskinforhandlere o.l.) gå sammen om å skape Landbrukets miljøteknopris som deles ut på neste års Technoport. Slik kunne vi oppmuntere innovatører på området til å strekke seg enda litt lenger for å skape miljønyvinninger i landbruket, samt vise at norske bønder bryr seg om miljøet.

Tar noen utfordringen?

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: