Lørdagskos

Jeg har besøk av min far for tiden. Han har jobbet i Vinmonopolet i mange år, og er selvfølgelig vininteressert. Hver gang vi møtes har vi noen viner vi prøver blindt. Denne gangen har Vinmonopolet på Bekkestua plukket ut tre godbiter til oss. I kveld prøvde vi den første. Vinen har intens og behagelig aroma. Det lukter pinot tenkte jeg først, men tok feil. Aromaene er videre jordbær og bringebær, jordlig, noe jod og lær. Frisk syre, modne, lekre tanniner, fast, fyldig og kraftfull vin med smak av moreller, med hint av anis i ettersmak. Høy alkohol 13% , varmer i finish. Veldig bra lengde, harmonisk eikepreg og lekker frukt. Meget god.
Vi diskuterer om det er syrah eller pinot. Det smaker som syrah, men dufter litt som pinot. Vi er enig om at det smaker franskt, og pappa tror det er en syrah fra Nord-Rhone. Han får full pott for denne vinen var fra Cornas. Paris Granit «30» 2006. En vin jeg nettopp har smakt både 2005 og 2006 årgangen av ganske nylig. Litt ergelig at jeg ikke tok den på strak arm. «Dufter pinot… – høh!» Blindprøving er aldri lett. Maten i kveld var en suksess. Høglandsfe-entrecote, innbakt i butterdeig med soppsaus og mandelpotet. Kjøttet var saftig og fullt av smak. Soppsausen satt en spiss på det hele og vinen var perfekt følge. Vi drakk forøvrig også Alvaro Castros Dao 2006 også. En god vin med flott frukt, god struktur og bra lengde.
…«Dufter pinot…» – noe så irriterende»

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

opp ↑

%d bloggere liker dette: